Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spegling

Du har en spegelbild. Idag.
Den liknar gårdagens
och morgondagens.
Innan och efter blir den vag
i ett ökande tidsperspektiv.

Men bilden som du gömmer
inom dig, den ingen annan ser
betyder säkert mycket mer.
Det är den du inte glömmer
i hela ditt tidsperspektiv.

Den liknar inte spegelns bild,
den ser dig som du var och är,
det är den bild ditt hjärta bär.
Ibland ond och ibland mild
men trogen sitt tidsperspektiv.

Tag den bilden till din spegel,
den visar dina sanna drag
fast inte alltid till ditt behag.
Behåll den som en regel
för väntande tidsperspektiv.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 214 gånger
Publicerad 2017-12-20 09:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström