Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag känner mig melankolisk

Jag känner mig melankolisk.
Mörkret har lägrat sig och stänger av dagen.
Den sol som lyste tidigare gjorde inget avtryck i mig.
Jag är melankolisk.

Försöker bota med rödvin. Tar en whisky.
Men melankolin består. Droger hjälper inte.

Så tar jag fram min klarinett, öppnar dörren ut mot kvällen, ut mot vädret. Det har börjat blåsa. Och jag spelar med vindarna, med suset i kala björkar och med rävens skall.

"Bestämt blev det nå't!" mumlar jag och ropar till min hustru:
"Du, hörde du! Jag spelade bort min melankoli!"

"Jo, jag hörde! Så bra för dig!"




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-01-07 19:45



Bookmark and Share


  Minkki VIP
vilka bra sparringpartners - klarinetten, vindarna, räven och hustrun !
2018-01-12

  Chawa VIP
Vilken fin och ljus berättelse det blev trots den dystra rubriken! Ja, tänk vilken fantastisk inverkan toner och resonans har på det mänskliga psyket. Bästa medicinen!
2018-01-08

    Sefarge VIP
Hahaa! Det finns blåsväder
Och det finns blåsväder
Du har uppfunnit ditt
Botande "blåsväder"
Kanske kan ta
Medicinskt
Patent på
Det!
:)


2018-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP