Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek i färg

Kärleken är vit
oskuldsfull och ren
famlar efter beröring
i lyktornas sken
för paret under himlen
känslorna så ljusa
ger så av attributen
varandra de berusa

Livets största gåva
är rosen röd som blod
ges till vackra flickor
och ömma kärleksord
blommans vackra nyans
för känslor och empati
den ljuva förälskelsen
så stadigt ska förbli

Kärleken är blå
som havets vackra kulör
flickans ljuva önskan
att någon henne förför
vågorna som gungar
mot kärlekens hamn
de som funnit varandra
tar varandras famn

Livets största önskan
är kärlekens ljuva lön
likt den naturen bjuder
en äng så vackert grön
årstiders fägringar
för den som är kär
önskan efter berörring
som kärlekstråden klär

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 424 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-01-17 11:07



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En dikt sprakande
av ord som färger
2018-01-19

  Jan Johansson
du skriver så man känner det, fint
2018-01-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ur färg kan
man tulla utan
att bli fulla, men
däremot glada som
bara den av färgen den!
2018-01-18

  Nils-Robert
Rart och kärleksfullt. Bra ordat på rim.
2018-01-17

  M.Eta
Tänk om vi inte hade färger då skulle allt bli annorlunda! Färgsprakande text!
2018-01-17

    ej medlem längre
Jättefin denna i sprakande färger och ord..
2018-01-17

  Stay Golden
Love for Love <3
2018-01-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Du målar kärlekens färgrika tavla med poetisk pensel.
2018-01-17

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text, målad i vackra färger från poetens palett!
2018-01-17

  Anya VIP
Fint hur du väver in färgerna i texten. Jaa att få uppleva kärlek är stort.
2018-01-17

  lodjuret/seglare VIP
'Kärleken' sägs ibland vara orsaken till krig. Som i ordspråket 'i krig och kärlek, är allt tillåtet'. Säkert skrivet av en svartsjuk människa. Djur sägs inte kunna skriva. Men räkna, det kan de allt. Som vanligt har du rimmat och skrivit så oskuldsfullt, som om människan vore just det...
2018-01-17

    ej medlem längre
Kärleken är allt och inget!
2018-01-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO