Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är helt sjukt vad människor kan göra

mot andra människor
Människor som de inte känner
Ingen Empati där So What´s Ever
Bryr sig inte om andra och deras nära och kära
Är visst inte bland vänner
Tittar på programmet National Geografik
om terroristerna inside 9/11
Hur kallblodigt de flög in sina kapade plan
i World Trade Center
Nu vet ju jag att jänkarna inte heller alltid har varit
så speciellt snälla med sina krig runtom i världen
Men ändå
Kallar vi oss bara människor, ett ord som vi så lätt
gömmer oss bakom när vi alla egentligen är
som vilda djur
Ja, jag bara frågar mig då världshistorien är så
våldsam som den är med två världskrig på nacken
Själv så önskar jag mig, att ingen människa gör det
mot någon annan människa som den själv
inte vill bli utsatt för
En omöjlig stor önskan, jag vet, då det finns så
många sjuka människor därute med all för stor makt
Men vad kan man räkna med när det är mindre än
två procent människor som bestämmer över
resten av jordens befolkning
Som bäddat för konflikter vill jag påstå
Vart ska det sluta...

Ken Cassel
13/1-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 228 gånger
Publicerad 2018-01-13 15:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel