Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamseglare

Jag är ett ensamt fartyg
i en simmig vattenpöl
som söker efter livet
i en vacker vårmiljö
Mitt segel ägs av vinden
jag råder inte alls
jag skulle vilja styra själv
men jag har ingen köl

Jag är en ändlös droppe
i en ändlös ocean
och önskar mig en vän
eller åtminstone en kram
Jag känner mig så udda
är ofta utanför
jag drömmer om ett möte
med en ensam dam

Jag är en ensam seglare
i livets himlarymd
och känner hur jag faller
i världen utan tyngd
Min trygghet är mitt jag
jag tvivlar inte ens
jag längtar och jag hoppas
det är mitt bästa fynd

Jag är en sångarfågel
i en bullrig bilmiljö
som saknar sommarns visor
vid en rofylld skärgårdsö
Jag har inga vingar
Men jag lämnar gärna stan
jag ska bege mig härifrån
till närmsta fågelsjö

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 456 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-11-26 16:08



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Fint om udda existenser.
2018-11-28

  Blomma-Stjärna VIP
skickligt rimmad och med härlig rytm - medryckande och berörande
2018-11-28

  lodjuret/seglare VIP
Så den mexikanska golfen är en underström elektricitetsverket har visst överseende med?
2018-11-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Vemod och längtan, i vackert tvinnade ord i rim.
2018-11-27

  Lars Hedlin
Jätte bra och fint!
2018-11-27

  Baystream
Orden nästan smälter in i varandra, vackert!

"Jag är en sångarfågel
i en bullrig bilmiljö
som saknar sommarns visor
vid en rofylld skärgårdsö "
Dessa rader är perfekta.
2018-11-27

  M.Eta
Fin text om något man saknar och längtar till eller efter.
2018-11-27

  Yrre VIP
Lite vemodig men spännande rytm och rim!
2018-11-27

  Marita Ohlquist VIP
Berörande vemodsvackert om längtan!
2018-11-26

  lodjuret/seglare VIP
Att det 'skulle finnas någon för alla', kräver nog att en lägger en smula manken till själv. Jag är personligen illa bevänd i just dessa marker bevandrad. En eller annan kan ju ställa 'omöjliga krav' på någon. Skapandets grand kräver både känsla och övning, så mycket läsa och lyssna, uppleva och äga dagsform. Aldrig blir en 'fullärd' heller, som tur är. Det är ju en sporre.
2018-11-26

  Feliaxel VIP
Vackert om längtan
2018-11-26

  Maria Sundelin VIP
Ge inte upp
2018-11-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO