Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan himmel och hav



Snäckskalen på stranden
var som alla tankar
jag lämnat strandsatta
fast jag inte ville

eller som
tidens alla tillfällen
som förlorats
som ögonblick
eller år

Det var då som
mig förutan
och som av nåd

horisontens leende
mellan himmel och hav
vidgade min trångsyn
av mig och mitt helt kort

till oväntad vidsyn längs ytan
och osynliga djup

Så fann jag oväntat
det glädjerikt självklara ett ögonblick,

men genast grumlat av insikten
att jag strax skulle förlora det,
för att bara fortsätta
som förut

Min ohörda tårlösa gråt
var oerhörd just då,
som vore jag
ett föräldralöst barn,
hjälplöst.










Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2018-01-23 12:33



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
starkt
berör du
upplevelsen strålar in
än då
är det i just detta

kan ske
ögat förmår verkligt se
pärlan i snäckans handvingar
2018-02-13

  Anya VIP
Mycket bra om allts förgänglighet. Vackert och mänskligt. Bra reflektioner i vacker poetisk form.
2018-02-05

  Bo Himmelsbåge
Av böljande havsvågor skummar Dina tankar upp på Livets Ingenmansland
fastnar som strandsatta snäckor...
för att ibland glimra till ett glädjerikt leende mellan himmel och hav...

Gripande!
2018-01-28

  ResenärGenomLivet VIP
Livets berg- och dalbana...bra beskrivet...
2018-01-25

  Stanley Rydell
Med bildstarka ord målar du livets gäckande flyktighet och landar i motsägelsens fina uttryck för äkthet i känslan. Dikten förmedlar starkt hur det är att vara sann mot sig själv.
2018-01-24

  Gunnel Eriksson VIP
Tycker om hur du använder havet
i din dikt. Det måste vara givande
att bo nära detta naturens fenomen.
2018-01-23

    ej medlem längre
Mellan himmel och hav rör sig alla livets skiftningar, det sköra, det stora, det oerhörda och det sorgtyngda. Din text följer vindens gång och vågornas sång.
2018-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP