Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Befinner mig i Nya Zeeland där jag vaskar efter guld - därav inspirationen :)


Guldfeber

Min rygg den värker och nacken är stel
Säg mig doktorn, vad är fel?
Är det allvarligt? Kommer jag att dö?
Är det nu det är dags att säga adjö?

Dö det ska vi alla, låt mig se på dina händer
Men doktorn…!
Seså, nu tar vi en sak i sänder
Hmm, det var som jag trodde - dina fingrar är skrynkliga som russin
Och myggbetten som täcker dina armar är minst flera dussin
Detta är symtom som tyder på en viss aktivitet, i anslutning till vatten
Har du någon kommentar på det?

Visst har jag varit nere vid bäcken
När jag tänker efter har jag nog spenderat mer tid däri än själve Näcken
Med spade och panna
Och ett jävlar anamma!
Men vad har det med mitt sjuka tillstånd att göra?
Nu får du allt förklara dig! Låt höra!

Se dig själv i spegeln, du är härjad och dan
Och ögonen dina är giriga som en gams
Din kropp börjar säga ifrån trots att den är van
Vid att gräva och lyfta stora stenar likt en kran
Russinfingrar, myggbett och en rygg som är öm
Är resultatet av en hägrande dröm
Det är svårt att inse sitt eget missbruk
Min vän, du är nog trots allt lite sjuk

Jag visste det! Går det att medicinera?
Eller låter jag det vara till symtomen en dag upphör att existera
Du måste berätta mera!
Jag erkänner att jag har varit manisk i min jakt
Och alla de oräkneliga timmar som jag på guldvaskningen lagt
Men jag kan inte hjälpa det starka begär
Som ger sig tillkänna när jag vet att DET är där
Guldet - metallen som jag håller kär!

Mot guldfeber råder dessvärre ingen bot
Men jag tycker inte att du ska se den som ett hot
Tvärtom! Lev ut din dröm - gräv guld bäst du vill
Glöm dock inte bort att lyssna på din kropp när den säger till
Det är inte skadligt så länge det görs med måtta
Dessutom har metoderna blivit mer ergonomiska sedan
guldrushen startade artonhundra fyrtioåtta!

Den som söker skall också finna
Jag var själv en inbiten guldgrävare ända till jag träffade min nuvarande kvinna
Det var hon som fick mig att skaffa mig ett “riktigt” jobb
Så här sitter jag nu som “Dr. Bob”
Allt mitt guld som jag genom åren slitit ihop
Mina nuggets och pickers, ja allihop
Smältes ned för att göra ringen som pryder hennes hand
Ett val jag faktiskt ångrar ibland

Missförstå mig inte, jag älskar min fru
Men ibland saknar jag det liv som du lever just nu
Du förstår, guldfebern brinner fortfarande i min kropp
Men jag valde istället att lyssna till min sno..
Eh, jag menar mitt hjärta*




Bunden vers (Rim) av Elias.W
Läst 368 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-24 13:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elias.W
Elias.W