Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Broccoli

Jag har alltid trott att blomkål skulle vara mitt självklara val
Det är vad som förväntas men jag har börjat ifrågasätta detta ideal
Allt oftare har tankarna till andra sidan grönsakslandet vandrat
Jag har kommit på mig själv när jag varit ute och handlat
Syndiga fantasier som utspelar sig i mitt tidigare så normativa kök
Sedan kommer tårarna - som om jag skurit i en lök
För några år sedan hade blotta tanken fått mig att rysa
I dag får samma idéer min vilsna själ att lysa
Det är något som är galet med mina preferenser
Plötsligt känner jag en längtan efter att testa förbjudna ingredienser
Varför tittar folk så konstigt på mig när jag går förbi?
Tänk om de vet om att jag i hemlighet gillar broccoli




Bunden vers (Rim) av Elias.W
Läst 276 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-04-18 20:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elias.W
Elias.W