Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: © ULJO


Djurens park

Du välkomnas till parken
där de vilda djuren bor
bredvid en antilop
är noshörningen stor
Av parkens alla djur
är elefanten störst
Men det är kamelen
som du möter först
Lejonet som är vår kung
tvättar sina vassa tänder
En zebra går på promenad
klädd i svartvita ränder

Myskoxen på gräset
vandrar runt omkring
Boaormen ringlar sig
som en vacker ring
Strutsen med sin blick
håller koll på det mesta
Aporna på höga kullen
ses allt som ofta festa
Delfinens ystra lek
gläder alla och envar
Bollar kastas upp i skyn
tumlaren en tupplur tar

Påfågelns vackra skrud
gör buffeln avundsjuk
Björnen alltid hungrig
kliar otåligt sin buk
Geparden han är kvick
springer runt i buren
Ödlan nästan osynlig
klättrar upp för muren
Djuren där i parken
trivs och mår bra
Hälsar er välkomna
till parken varje da’

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 442 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-11-15 11:22



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det är fantastiskt så mycket fina djur vi har här på vår jord...vi måste vara rädda om dem så att de inte försvinner...fint diktat...
2018-11-21

    ej medlem längre
Skickligt skaldat. Jag älskade djurparker som barn, men som vuxen är jag tveksam till dem.
2018-11-15

    Elisabeth Nilsson VIP
En trevlig beskrivning av djuren i en välskött djurpark.
2018-11-15

  Blomma-Stjärna VIP
en jätterolig och fin djurparksbeskrivning
- men lejon och gepard behöver mer än att springa runt i bur!
2018-11-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
Jag är tveeggad när
det gäller vilda djur
inlåsta i park, jag har
sett elefanter i minimum
av utrymme de kunde
knappt vända sig...
Lejon, tigrar över-
dåsiga eller rastlösa
som galningar... Visst
tamboskap OK, men
vilda djur fråntagen
sin frihet...

2018-11-15

  StinaJ VIP
Bor nära en djurpark och jag ser framför mig alla djur som finns i den. Framförallt hör jag dem när säsongen drar igång.
Bra och levande text.

2018-11-15

  Lars Hedlin
Bra skildrat ned en levande ton!
2018-11-15

  Maria Sundelin VIP
Har träffat på en påfågelhona som var ute på äventyr
2018-11-15

  lodjuret/seglare VIP
Läsa texter skrivna av dig, rent vanebildande för Amanda eller Stig, en dag som får förgå, utan sin läsning av text därpå, klarar en verkligen då sig?
2018-11-15

  Feliaxel VIP
Djurparker är intressant
2018-11-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO