Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En Uthållig och kärleksfull Gud

Gud är ett fullkomligt exempel på uthållighet

Han är visserligen fullkomlig, men han beskrivs som en Gud
som har känslor.

Det står att vi människor kan glädja honom och vi kan också
såra honom genom våra handlingar.

Han är inte beroende av oss för att göra någonting alls, men
han älskar sina skapelser och har därför outtröttligt stått
ut med mycket för vår skull och också för att hans eget namn skall bli helgat.

För vår skull har han under flera tusen år

stått ut med smutskastning

ifrågasättande av hans ställning

Besvikelser att se hans skapelser göra uppror

Satans ständiga hån

Allt lidande som människor får utstå

Se sin egen son får uthärda smutskastning, tortyr
och dödas oskyldigt

Se när hans tjänare dör

Orättvisor han tvingas se

Mänsklighetens förfall

Människan har förstört hans planet

Detta och mer därtill har en kärleksfull Gud stått ut med för att på ett rättvist sätt låta människan själv bevisa hur det går med hennes sätt att styra och vad det leder till.... Resultatet idag är glasklart!




Fri vers av Futureprincess
Läst 230 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-01-28 15:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag gissar Du beskriver den ende Guden vars namn är Jehova, han som har stort tålamod. Och tack vare det så lever vi!
2018-01-30

    ej medlem längre
Bra text
2018-01-29

  Larz Gustafsson VIP
Amen.
Men vilket ÄR Guds namn?
2018-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Futureprincess
Futureprincess