Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dröm

Jag är en drömmande realist,
ingenting blir därför enbart trist.
Min drömvärld ger mig perspektiv
som i sömnen förändrar mitt liv.
Jag vaknar så till vett och sans,
befinner mig någon annanstans
i en värld som verkar bekant.
Verklighetens – där allt är sant.

Jag är en realistisk drömmande,
det gör tillvarons villkor ömmande.
Vardagspysslet blir inte till leda
när drömmars värld kan mig bereda
tillgång till det översinnliga
och undermedvetet innerliga
bortom verklighets krassa sfär.
Drömmar ger mig vad jag begär.

I dikt min dröm får sanningshalt,
i rymd, i hav, jag skönjer allt.
I flykt som för mig längre bort,
min själ blir av en annan sort
än den som ger sig tillkänna
när vardagens spörsmål bränna.
Så söker jag mig vidare
i tidlös ström allt stridare.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 150 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-28 12:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström