Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till bords

Kom får du smaka
du läckerhetens gom
Jag bjuder på rådjur
marinerad uti rom

Potatisen jag skivat
lagt ost och ströbröd på
Jag smörsteker i pannan
dem sedan du ska få

Någon förrätt har jag inte
bestämt mig för ännu
Men till avslutnings dessert
blir det kakorna de sju

I möraste deg
jag lägger äppelskivor
Dekorerat med blad
och gryn i stora drivor

Så återstår då förrätten
min tanke varit blid
Vad kan jag väl göra?
av svampen här bredvid

Jag tror jag den fräser
så aromen for dofta
Fyller små krustader
som jag gjort så ofta

Till bords jag dig nu bjuder
och hoppas det ska smaka
Med godaste rödvin
och kaffe med kaka

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 426 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-02-26 07:45



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Härligt fyndigt och aptitligt! :)
2019-02-28

  Sommarina VIP
Ha ha. Härligt. Man blir hungrig. Fint skrivet om ett av livets godaste
2019-02-27

    Dan Myrbeck
Låter läckert, riktigt läckert!
2019-02-27

  Stay Golden
Awww du är för Go'
2019-02-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Det doftar gott om din festmåltid, beskriven i härligt rimmad dikt!
2019-02-26

  Ewa-Britt Nilson VIP
Måltid i ord
med ton efter
Din smak, det
måste ha smakat
gott i Ditt gemak!
2019-02-26

  Maria Sundelin VIP
Härlig måltid du dukat upp
2019-02-26

  Feliaxel VIP
Den middagen skulle smaka bra
2019-02-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO