Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liv i körsbärsträdet

Mitt kära körsbärsträd
nu högt i blomning står
och över kronans verk
sig solens strålar slår

I våras fick det nya blad
och blomsterprakt så vit
en skara stor med bin
sög nektar med stor flit

På grenar i dess topp
en skatfamilj byggt bo
rund boll av kvistars ris
en byggkonst må ni tro

Nu är det liv i trädet
av ungars sköna dans
en fågellek att skåda
helt utan vett och sans

När bären har mognat
då blir där glädje stor
kalas det blir i trädet
för syster och för bror

Tänk att mitt kära träd
sådan kärlek skänker
bland grenars gröna blad
solskensglädjen blänker

Snart är det åter höst
och bladen faller sakta
vår skatfamilj bor kvar
så de får trädet vakta

När vinterflingor faller
och nordanvinden låter
då kan jag genast tänka
snart kommer våren åter

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1070 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-04-10 06:25



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Fint och snart är vi där och får njuta av årets blomning!
2018-04-11

  DavidM VIP
Sköna strofer.
2018-04-11

  morgonstjärna VIP
oj så fin dikt om det vackra körsbärsträdets blomning och
fågelboet.

tack jag fått läsa.
2018-04-10

  Eva Langrath VIP
Vacker hyllning till körsbärsträdet
2018-04-10

  Nils-Robert
Så fin vårdikt som ger bilder på näthinnan då man blundar
2018-04-10

    Elisabeth Nilsson VIP
En vacker hymn till det underbara körsbärsträdet, som bereder oss sådan glädje med blommor och bär.
2018-04-10

    ej medlem längre
Stannar i din dikt och känner värmen och doften av körsbärsblommor - tack för en njutbar stund mitt i vardagen.
2018-04-10

  Solstrale VIP
Så fint med solens strålar som når... Metamorfosen, pånyttfödelsen, ruvande en vacker skatfamilj, knoppande ger hoppande känslor av snart blommar det, körsbärsträdet och införlivat vårt hopp om sommar ...
2018-04-10

  M.Eta
Körsbärsträd är bland det vackraste när de blommar. Fin hyllning till detta fina träd!
2018-04-10

  Lena K Nilsson VIP
Fint!
2018-04-10

    ej medlem längre
Så fint att få följa ditt körsbärsträd under ett helt år! Det är verkligen nåt visst med träd....
2018-04-10

  Feliaxel VIP
Fint skrivet om ett körsbärsträd
2018-04-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO