Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Josefins morgon

 

Diskar
Skummet glider ut över diskbänken
Skummet färgas av matresterna
Glider sitt fuktiga pekfinger längs ytorna
Tallrikar och glas gnisslar rent
Diskstället är fullt
Ställer inte in dom i skåpen
Öppnar inte dom vita skåpsdörrarna
Staplar diskat på varandra
Glider gnisslade sitt fuktiga pekfinger
över ytor och berget skallrar
berget skälver över det odiskade landskapet
En bit bort börjar en hund skälla
Om och om igen
- Undra om ägaren hyschar eller uppmuntrar
i denna nya vardag
En flagga, en port att runda
Kryssa sig genom
- Jag åker för vinst idag!
Borde det utropas
Vissla på en melodi
I refrängen dyker det upp en båt
Det guppar en båt i köket
i reklambladhögen
i kaffet som rinner ner i kannan
Vid det odiskade landskapets rand står hon
Kliver över och ner i båten
Småskvalpar förbi fönstret
- Kolla skatan i silvergranen
hänger upp och ner
i det gröna syntetiska garnnätet efter vinterns talgboll
Den snurrar runt med vingarna till hälften utfällda
Släpper taget om
Innan marken girar den runt och landar
Står där under silvergranen
Ett lä
En omedveten gärd träd gör
Men trädet struntar silvergrönt blankt i allt
bortom en sfär lätt fastbunden på barrtopp till barrtopp
Vindstötar in på gården
Fria agenter som skatan nyttjar
Glidflyger till soptunnan
Sitter där och väntar
-Så blir det ibland
Flinar till bekymmerslöst
vilket är en knorr till i hennes konst
ett konststycke
en vind i sig
som får henne att glida upp till dörren
Öppnar och guppar iväg i sin fina båt

 

 




Fri vers av Thomas
Läst 261 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-01-29 15:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thomas