Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

anti-apoteos




I

från huvudet växer det och
omvänt marken väller sig över oss
trädet gnager sina spindellöv om hösten
sträcker ut sina tunna ben
lindar sammetsarmar tungor andas mjölksaft ur huden
från huvudet växer det
och omvänt det som ska växa eller inte växa
det som har möjligheten till oväxande
ickegroende kanske antiförverkligande

från huvudet växer det
inverterade rummet och
det som inte är


II

hur drömmarna skrattar oss i ansiktet
hur det gör så ont
när ansiktet spricker


III

havet vänder ut och in på sig själv
havet byter plats med antihavet
ur mina madrasser växer det
inverterade havet träden jag
andas den mjölksaft som blir över
när sammetsarmarna spräcker himlavalvet


III (2)

havet vänder ut och in på allt annat
jag plockar mitt ansiktes avspegling ur luften
gjuter antagonisten i spillrorna av
den tid jag inte levat



-


(etc.)

en positivspelare
en apa
en positivspelare med en apa som sjunger:

kriget är här
kriget är när
jag vill inte ha dig här
jag vill inte ha dig när
kriget gör så ont att du är ensam
turid





Fri vers av Turid
Läst 2052 gånger och applåderad av 3 personer
Utvald text
Publicerad 2005-04-19 13:57



Bookmark and Share


  Katasterismi
ja.
2012-05-24

  vissla
riktigt riktigt bra och läsvärd.. ska bokmärka och grunna vidare på denna..
2010-11-08

    Thomas
Du är helt klart en författare/poet/människa jag vil läsa mer av.
2008-02-06

    Göte Holmlund
undrar om apor lider av att de måste vara tysta när positivhalaren snackar
2006-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Turid
Turid