Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömskalden

Den lyriska skalden
på trappan sig satt
han skrev sina dikter
ur sorg och ur skratt

Hans hjärta det hoppar
runt i hans kropp
och själen den vandrar
mot himmelen opp

För allt han tänker
det blir poesi
det finns ingen ände
på hans fantasi

För orden de fladdrar
som virvlande blad
likt skimrande löv
i en höstkavalkad

Han diktar om stjärnor
om måne och sol
han diktar om sippor
och skön kaprifol

Om sjöar han skriver
och vindarnas sus
om skogen och näcken
och forsarnas brus

Han rimmar om tomtar
och älvor och troll
om våren och hösten
och regnskur i moll

Han diktar om vintern
och vargarnas tjut
om stjärnornas rymd
som aldrig tar slut

Den lyriska skalden
på trappan sig satt
och skrev sina texter
från morgon till natt

Hans blick den glödde
och själen den brann
hans tanke den vandrar
i drömmarnas land

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 521 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-02-12 10:46



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Underbart berättande vers, till detta vatten jag tar mig en ters, måttet är snyggt samt rågat, beläst och pennföraren sig ut vågat, på marker och vatten i skrivandets fers.
2018-02-25

  ResenärGenomLivet VIP
"För allt han tänker det blir poesi"...känner igen det där för när man ser sig runtomkring så finns det mycket som kan inspirera...fin dikt...
2018-02-17

  Ingrid Trolle
Du har precis beskrivit
en fin poet och därmed
också tecknat dig själv
i denna härliga text.
2018-02-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint diktat! Lite som ett självporträtt av dig, du lyriska skald!
2018-02-12

    ej medlem längre
Med säkerhet får du orden att dansa. Skön poesi om poesi.
2018-02-12

  Marita Ohlquist VIP
All inclusive, tänker jag när jag läser din fina text!
2018-02-12

    ej medlem längre
Tack för en njutbar lässtund av dina vackra ord.
2018-02-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO