Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sopsortering - en drömraga

 

Mamma gnodde vid altanens dörr

skrubbade som många morgnar förr

tills den åter glänste som sig bör

 

Sände mig att samla skräp och bråte

fast jag inte hade långt till gråten

var det ändå svårt att underlåta 

 

Gunghästar och gamla dragspelstrunkar

bråte som ej längre riktigt funkar

röda väskor, gamla kopparbunkar

 

Allting skulle bäras ut i hagen

själv var jag så trött och sur i magen 

ville stanna hemma hela dagen

 

Mamma gav mig väskan: tag och bär den!

kom och möt mig sen vid skivaffären

vi ska ut och jobba på i världen!

 

Då fann jag en vaxpropp uti örat

örat kunde inte alls rå för'at

jag tog detta som en ursäkt för att

 

krypa ner igen - jag tror jag gör'at...




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 275 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-02-08 04:38



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Tja, vad gör man när man inte har lust. Kul drömrimning.
2018-02-13

  TrollTörnTrappan VIP
Friskt rimmat och rytmat!! kring sjukt febrilt jäklar anamma...?

Begagnade väskorna funkar finfint i dikten!! även om de redan har gjort sin tjänst mer än tillräckligt i livet...?

Jag blir glad av hennes smittsamma gnoende?! fastän förstår att din tratt här hellre spelar avslappnande vax-vinyler....
2018-02-08

  objekt3
Skönt att somna om
2018-02-08

  KattenKin VIP
Vet inte varför, men jag tänker på Suzanne Osten "Flickan mamman och Soporna".
2018-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X