Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ode till en grön planet



Nu samlas för ett
Krig
Kanon kanon
Nu samlas för ett
Krig
Så stort att jorden
Blir en sol
Atomer sprängs i sär
Som smällare
En
Nyårsnatt
Där skogar fanns
En aftonfalk vid ängarna
Som sprängs
I sär
Kanon kanon
Det var för sent
Den gud
Som aldrig fanns
Såg på
Ty allt
Han bliva svart

En liten människa
I sot
Och
Makadam

En Aftonfalk
Kan se
I
Marken nedanför

Ett strå var
Kvar
Ett ensamt
Strå
Som något
Önskade

En
Aftonfalk
Som
landade
Den fick
Ett namn
Som ödemark
I ingens
Tidevarv

Den flyger
Över det som var
En grön
Oas

Där gick ett
Barn
Där gick en Björn
Där hoppade en lax
En Aftonfalk
Var
Den som
Såg ett
Slut








Fri vers (Fri form) av Elisa Day
Läst 175 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-02-10 14:00



Bookmark and Share


  BenGust VIP
En text evighetsgrön som ett melodiskt örhänge. Och härlig titel.
2018-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Elisa Day
Elisa Day