Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 



När skyar av oro
Fyller en
Människas
Hjärta
Blir stenar

Tunga som
Berg
Dagar blir
Mörka
Som natten
Ett steg
Blir tunga
Som
Spåret i snö

En sekund
En minut
Kan
Förnimmelser
Kännas
Av
Glädje
Och
Smälta
Den Is
Som kan
Omge
Ett fruset
hjärta

Den som

Har vaknat
Kan se
Solen
Väcka
Sin
Solvända
Linda den
Runt
Sin stjälk

Då kan
Livets
Kärlek
Finna sin
Vän
Då finns
Hopp

Om stunden
Stannar
Kvar

Där borta
Vid
Horisont
Drar
Skyar av
Oro
Iväg

Men
Sen
Kommer
Natten
Med
Hoten igen

Så går
Jag iväg
Mot
Marker
Som
Du
Aldrig finner
Eller förstår











Fri vers (Fri form) av Elisa Day
Läst 189 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-02-24 22:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elisa Day
Elisa Day