Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

döende storstad

Idag täcks av dis
grånande vyer glider samman
färgerna bleknade och känslorna försvunna
dagen är död
människorna, hela världen
är död

Kyla
idag täcks av kyla
inget kan värma stadens tjäle
varje steg stelt, skarpt
jag ser inga färger
känner ingen kärlek

det vimlar av folk men ingen hälsar
jag säger ingenting, tyst
knappnålar kan falla
allt faller
ner, vidare, ut ur gråskalan
jag faller

landar hårt i verkligheten
alltför hårt
allt är spetsigt, kallt, skarpa kanter
jag väjer för spinnrockens dödande nål
väjer för verklighetens taggar
men stela fingrar går inte att styra

det enda varma i världen är blodet
den enda färgen är röd
och den enda känslan är smärta
allt kommer från sticken, taggarna
som alla undviker, men ingen missar
hela världen dör




Fri vers (Fri form) av rutvintertwist
Läst 304 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-02-12 14:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

rutvintertwist