Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resultatet av mitt arbete

Om det är sant,
att man är det man gör,
resultatet av sitt arbete
då är jag en ojämnt skivad skinkbit
en välsorterad salladsbuffé
en fylld kyl
ett städat hem
en tvättkorg som sällan blir överfull
Ica kassar som håller balansen på cykelstyret
stuvade makaroner och ketchup
ett halvfullt skrivblock
en naiv dröm om något större

om det är sant,
att man är det man gör,
att man är resultatet av sitt arbete
då är jag en önskan efter godhet
ett försök till fullkomlighet
en frustration
en löptur i skogen
ett blodsockerfall
en svettattack
en inte fullföljd, men god, idé

om det är sant,
att man är det man gör,
att man är resultatet av sitt arbete
är jag både en charmör och
den som inte svarar som man bör
några enheter på krogen
en natt på soffan
en dag av ånger
ett uppvaknande
en återställare


om det är sant,
att man är det man gör,
att man är resultatet av sitt arbete
då är jag en påbörjad uppsats
en avslutad vänskap
ett nyfunnet intresse
ett oönskat styrelsemedlemskap
en vilja till förändring
en önskan att bilda familj
en möjlighet till examen
en fundering på vad jag vill


om det är sant,
att man är det man gör,
att man är resultatet av sitt arbete
då är jag en manifestation av min egen litenhet
då är jag en manifestation av all mänsklighet




Fri vers av rutvintertwist
Läst 54 gånger
Publicerad 2022-12-15 10:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

rutvintertwist