Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

våldtagen


Flickan är tyst och livrädd när hon blir våldtagen i skogsbrynet. Det är sommar, men himlen hänger trasigt ovanför trädkronorna. Fjärilar fladdrar i luften som hjälplösa vrak och bevittnar en orättvis kamp.

Inte kommer rättegången ge någon förståndet tillbaka, mest handla om hur missförstånd mellan människor har med social bakgrund att göra. Det är ett försvarstal som borde vara förbjudet i en demokrati.

Flickan är ledsen, ändå pressas hon mot väggen och ingen tänker på hennes utsatthet. Han som rev samhällskontraktet i bitar har adhd, vilket innebär att varje komplicerarad situation är alla andras fel.

_____




Fri vers av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-02-12 16:06



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Samhället i ett nötskal. Offret blir offer på grund av sin sociala bakgrund. Inte så ovanligt tyvärr. Men bra skrivet utan slöjor om detta.
2018-02-13

  Ric
Mmm. Och poppis har det blivit också, snart nog har väl varannan jävel här adhd. Anarki då?
2018-02-13

  Maria Marängsviss VIP
Så är det. Gillar ”himlen hänger trasigt ovanför trädkronorna” Slutraderna spot on. Tyvärr. Bra diktat!
2018-02-13

  KattenKin VIP
Jag håller med dig, vårt samhälle är så oerhört förstående, gör ett offer av varje gärningsman, så dagens nya offer offras av bara farten.
2018-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP