Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnorna som tänds

Det tänds små stjärnor i vår rymd
små stjärnor som lyser och blänker
kanske tänds de för människans tankar
det någon på jorden här tänker

Det tänds små stjärnor i andra galaxer
som levande frusna kristaller
för att återge himlen ljus och balans
när andra slocknar och faller

Det tänds små stjärnor på himmelen
där någon har knäppt sina händer
kanske tänds de av kärlekens bön
som någon här på jorden sänder

Det tänds små stjärnor högt upp i skyn
i rymdens stjärnbeströdda vimmel
kanske kärlekens budskap är vår chans
för oss att skapa en ljusare himmel

Det tänds små stjärnor i våra hjärtan
ty kärleken kan göra under
kanske skapas det något för evigt
kring flyende korta stunder

Det tänds små stjärnor i var och en
där kärlekens krafter får råda
det blev nog tomt om kärlek ej fanns
om det ej fanns stjärnor att skåda

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 605 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-03-25 21:58



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Ljusglimtar till dig stora Poet! :)
2018-04-06

  Ingrid Trolle
Ja, det bleve nog tomt
om kärlek inte fanns.
Så vackert har du här
diktat om det största
av allt.
2018-03-27

  överlevaren VIP
Lysande ord som strålar av kärlekens kraft.
2018-03-27

  StinaJ VIP
Vacker dikt. Som små stjärnor glimmar varje ord i denna fina text.
2018-03-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina tankar i vacker dikt om stjärnorna, dessa underverk, som vi älskar att se.
2018-03-26

    ej medlem längre
Det lilla och stora ljuset som livets mening. Fin tanke.
2018-03-26

  DavidM VIP
Fina förbindelser mellan det kosmiska och det jordnära, innerliga.
2018-03-26

  Maj-Lis VIP
Vackert
2018-03-26

  Yrre VIP
Så underbar denna, tack!
2018-03-26

  Marita Ohlquist VIP
Otroligt vacker text av en stjärna på poeternas himmel!
2018-03-26

  M.Eta
Det är något visst att titta upp mot en stjärnhimmel en klar kväll/ natt. Fint skaldat!
2018-03-26

  stig wikman
Du får tusende stjärnor
för denna skapelse , från mig.
2018-03-26

    ej medlem längre
Du är själv en lysande stjärna på vår poethimmel. Den här dikten berör och väcker värma känslor.
2018-03-26

  Nils-Robert
Så härliga rader om kärlekens underbara verkan
2018-03-26

  aol
Underbart djuplodande skaldat och så berörande om energier som omsätts av tankar och blir stjärnor,
2018-03-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO