Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Påskliljans ankomst

När marsvinden viner
och kylan känns svår
då borde du tänka
att snart är det vår

Snart blommar träden
och grenen byter kläder
solen ger sin värme
och skönt blir vårt väder

Vår snögubbe har smält
och rest sin väg till nord
från södern har de anlänt
till gårdens fågelbord

Det knakar i rabatten
av lökar från i fjol
man skåda ska helt snart
hon med solgul kjol

Vår påsklilja ser ljuset
när vintern börjar töa
det sista vi vill nu
att det ska börja snöa

Så dekorera riset
och sluta med allt pjosk
se påskliljan blomma
för snart är det påsk

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 459 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-03-21 12:54



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Skönhet i ord och bild, om påsk och naturens uppvaknande.
2018-03-22

  Nils-Robert
Underbar hågkomstdikt. Inte riktigt väder i Stockholm än bara.

2018-03-21

  Eva Langrath VIP
Fint rim om naturenens egen väg.
2018-03-21

    ej medlem längre
Vi får stå ut lite till, snart kommer ljumma vindar!
Fin dikt om våren och blommorna!

2018-03-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
Se tiden an
med knopp
bästa hopp
för hjärta
och topp!
GLAD
PÅSK!

2018-03-21

  Eva Helene VIP
Så fint och hoppfullt! Här ser jag att lökväxterna är på gång så fort som snön smälter mer och mer.
2018-03-21

  DavidM VIP
En smått overklig upplevelse varje år när de första blommorna skjuter upp. Samtidigt uppskattar jag vintern och snön. Sköna verser du skriftat.
2018-03-21

    ej medlem längre
Så vackert din vårdikt tröstar vår längtan!
2018-03-21

    Franz Ferdinand
Kommer använda detta som den lilla motivation jag behöver med studier i väntan på vår!
2018-03-21

  Ingrid Trolle
Hoppet är ju det sista
som överger människan.
Din dikt inger förhoppningen
att termometern ska orka
resa sig och snön skynda
att gå upp i vatten.
Fin diktning
2018-03-21

  Lena K Nilsson VIP
Härlig läsning!
2018-03-21

  överlevaren VIP
Vårblommor en färgklick i tillvaron, underbar läsning!
2018-03-21

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text som sprudlar av vårglädje!
2018-03-21

  Stay Golden
TJOOOOOOOO! Här vart det vår pågång! :D
2018-03-21

  Feliaxel VIP
Längtan är stor efter våra älskade vårblommor
2018-03-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO