Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt till minne av en kille som tog sitt liv vintern 2018


Till P

Vad tänkte du på under din sista minut?
Var det något du ångrade vid ditt slut?

Dålig självkänsla, aldrig blivit älskad av en kvinna, blivit mobbad på jobbet,
var det det som fick dig att från oss försvinna?

Någon såg dig och var glad att du fanns, åh P, det var så mycket som inte hanns!

Vi hann inte säga att du var så välkommen här,
vi hann inte övertyga dig om att någon visst skulle bli dig när,
vi hann inte visa dig vad livet hade kvar att ge,
vi hann inte närma oss, lyfta dig och ta dig mé...

Du dog så ung, du hade så många år kvar att leva.
Vi stå kvar, med vår sorg i en värld med krav så skeva.




Prosa av Lars Bergström
Läst 389 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-02-20 12:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Bergström