Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skadeglädje

Det påstås att män är djur
som borde sättas i bur.
Och att kvinnor är ragator
tjattrande som skator
är slutsatser som dragits,
till och med vedertagits.
Finns det någon sorts bot
annat än bann och hot
för att stävja och avfärda
smädelser ingenting värda.
Att djuren kallas för män
är knappast bättre än
att skator ges kvinnligt kön.
Då sår man blott falska frön
som gror till trams och löje
gödande allmänt missnöje.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 164 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-02-21 14:51



Bookmark and Share


    Franz Ferdinand
Fin och lite rolig dikt. Tar fint upp hur folk dras lite över samma kamp bara för sitt kön
2018-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström