Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kändisskapets avigsidor

Alla vill nog bli en stjärna
en kändis mer än gärna
Sitta där i kunglig glans
på ett slott där någonstans

Uppfinn något, bli berömd
bättre än att bliva glömd
Tänk stort om mänsklig gloria
och du går till vår historia

Skriv en låt om tidens natur
och det kanske ger dig tur
Bli en folkkär sångartist
du i kön ej kommer sist

Känd i politiken, en stor fara
alla vill dig dumförklara
Hitta på något riktigt stort
något ingen förut gjort

Stå på scenen i en pjäs
gör dock ej en trist fadäs
Bli en rockartist med glöd
tunga droger och du är död

Bli en kändis i vår television
idrottsman med stor vision
Bli en komiker, vad roligt
känd på gatan, mycket troligt

Tag ett kliv i kändislivet
det är ej alla om givet
Tror du pengar skapar lycka?
ordnar allt kan man tycka

Flacka land och rike runt
kan det vara särskilt sunt?
Alltid klädd i flott kostym
hellre är jag anonym

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 432 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-04-18 12:31



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Tänkvärda rader
2018-04-22

  ResenärGenomLivet VIP
Tycker bäst om sista raden...den håller jag med om...annars bra skrivet...
2018-04-21

  Lars Hedlin
Bra belyst och framfört!
2018-04-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Lättklädd satir med tänkvärt innehåll. Tänker på alla B-kändisar i dokusåpor och liknande. Tröttsamt att läsa om deras liv och leverne.
2018-04-19

  Solstrale VIP
Varför sträva efter kändisskap... Det kommer av sig själv då man ha talang...
2018-04-19

  StinaJ VIP
En tankeväckande text om berömmelsens baksida. Man blir inte lyckligare av att vara en kändis bara mer omskriven.
2018-04-19

  Nils-Robert
Bra rim på reflektionen om att bli känd. Kul bild dessutom.
2018-04-18

  överlevaren VIP
Kändisskap har en baksida som kan innebära ett högt pris på integritet.
2018-04-18

  lodjuret/seglare VIP
En del människor drar sig nog för att bli 'en kändis', emedan det inte alltid är så roligt. En text i alla fall, säkert skriven i 'god tro'.
2018-04-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
Innan person är
kändis behövs
pressen, sen blir
pressen inte nå´t
de vill ha, som innan
var så bra, hur ska
de det ha´...


2018-04-18

    Dan Myrbeck
Det är nog trevligt i början att vara kändis, men sedan är det nog sisådär...
2018-04-18

  DavidM VIP
Snyggt framfört om ett av vår tids fenomen.
2018-04-18

  Feliaxel VIP
Håller med,bättre att vara anonym
2018-04-18

    ej medlem längre
Tänkvärda och mycket kloka ord.
2018-04-18

    Sefarge VIP
Rätt så beskrivet!
Lätt vara "kändis"
(tillfälligt?)
Svårare bära
Bördan!
:}
2018-04-18

  Marita Ohlquist VIP
Det är många som vill synas och höras
berömmelse och ära få
men det är inte alltid så glamoröst
så vitt jag kan förstå!
2018-04-18

  aol
En suverän dikt så bra du fångar tankevågorna fina rim och djup känsla och slutraderna fångade mej verkligen .
2018-04-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO