Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Byhålan


Hon var född i
Snorpilombolo

Den pensionerade
älskade lärarinnan.

Det är det ingen
som vet var det
ligger. ..

För det var något som
båda tvillingsystrarna
hittat på tillsammans

Nu har den ena gått
bort och bara en kvar

I hela världen som vet
Vars det ligger

Med sina slitna skogstorp
och
vildbevuxna Syrenbersåer
om våren

Med ett helt vanligt
alldagligt namn

Kanske även du passerat förbi
där utan att veta något om det.






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 370 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-03-03 11:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mångfasetterat skrivet. Vackra beskrivningar, lite humor och också lite vemod...
2018-03-06

  gunnnar nylund VIP
Uj, det finns faktiskt så märkliga
namn som t.ex. Snorrslida och Snålkuk
i vårt ortnamnsregister..jo det är
faktiskt sant dessa samhällen finns
på riktigt.
2018-03-04

  Fulbergarn
japp men jag var inte förkyld när jag var där
2018-03-03

  Valter Örn VIP
Allt är så stort och märkvärdigt medan vi lever. När vi är borta så är allting borta.
2018-03-03

    ej medlem längre
Har en bekant i Korpilombolo,det ligger långt norrut.:)
2018-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP