Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utdrag ur en Minnesresa



Dagar har sin egen längtan
som drar i violblått. ..

bland Lind alléns skira
grönska med gulsippor

eller vintergrått mellan
Harens studsande språng

Längst stickiga översnöiga
enbackar. ..

Känslominnen som bär
tankar att strösslande hälla
frekvens bilder utifrån ett liv

Tagna ur sitt sammanhang

När det passar precis över allt
på en buss med en passagerare

Som bredvilligt viker ut och viker in
Flikar av sina egna livsberättelser

Två människors historier flödande som
strömmande fåror längst dikeskanter
Och skogsavverkningar

Böljande dalar tills resan abrupt tar slut
Och alla måsten måste kliva av


Kallprat med en okänd lyssnare
En sorts guldkant i en översvallande
tillvaron.Där allt har sin tid att passa

När bussens tryckbromsar pyser
farväl i ett våtglänsande nyregnat
Busstorg som tar emot nyanlända
Passagerare utan att skrämmas

Som står där och snabbt kramar om
varandra med vetskap om att aldrig
mera ses igen. ..




Prosa av Sefarge VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-03-08 08:08



Bookmark and Share


  Bhodi
Min minnes bild blev Gotland under medeltidsveckan <3
2018-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP