Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som vanligt var du borta långt innan jag såg att du gick

Du får kalla fötter
fast det inte finns någon anledning att frysa här.
De säger att jag inte får skrämma bort dig
men du står ju redan där.

Du pratar om någon frihet
som jag inte förstår mig på
Och dina beslut tas i det tysta
när du plötsligt bestämmer dig för att gå.

Tänk att två nakna kroppar och en säng
kan skapa ett helt universum.
Men att man 12 minuter senare
kan ligga ensam i sin egen värld och bara känna sig dum.

När jag blundar ser jag
ögonblicksbilder av allt det fina.
Men varje gång jag öppnar ögonen igen ser jag problemen.
Framför allt dina.

Ena sekunden vill jag springa så långt bort från dig det går
och nästa vill jag ha mina läppar mot din panna.
Men eftersom jag inte kan bestämma när du vill ha mig
så står mitt val mellan att gå eller att stanna.

Utifrån verkar det kanske enkelt
du tycker att jag bara borde gå.
Och om hjärtat inte var inblandat hade jag nog gjort det,
men känslor är lite mer komplicerade än så.

Om jag ska vara ärlig nu så väntar jag bara
på ett sms jag aldrig får.
Av personen jag precis skrivit en hel text om
och som antagligen inte ens tänkte på mig igår.

Men jag vet hur sådana som du fungerar.
Ni dyker upp igen när det passar er.
Det enda jag kan hoppas på är att jag då
är i en relation som ger mig så mycket mer.




Fri vers (Fri form) av blått nagellack
Läst 368 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-03-09 19:40



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark i känsla och ton!
2018-03-13

  Hedvig Berg
Fint skrivet och man förstår verkligen dina känslor. Du förtjänar någon betydligt bättre <3

2018-03-11

  Arvast
Mycket tänkvärd!
om det handlar om en man är det vi män som har långt att gå till en mognad och bättring...
Tills dess hoppas vi att någon kvinna finns kvar (heteronormativt)

Egentligen är vi bara människor, en del mogna och säkra, andra sätter ett 'o' framför.
2018-03-10
  > Nästa text
< Föregående

blått nagellack
blått nagellack