Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår dotter

Fem saker fäste jag mig vid
första gången jag såg dig
du sov och hade mörkt hår,
stor mun samt dubbelhaka.

Om namnet tvistade vi inte.
Jag föreslog Mary,
Victoria,
Clary
eller Veronica.
Din mor ville ha Ulrica
och så blev det.
Hon hade ju burit dig
och närt dig
till vår och Guds avbild.

När jag lyfte upp dig
jag som är din far
och kramade dig lätt
och sade "Ulrica nätt",
var du som ett eko
och svarade på samma sätt.

Du är 15 nu
och jag är 51
den enda likheten
är femman som går igen.

Hur det blir i framtiden
vet vi inte
det är liksom en annan femma.




Fri vers (Fri form) av Guy Karlsson
Läst 254 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-03-16 11:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Guy Karlsson
Guy Karlsson