Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Käring

Finns något vackrare ord
på denna jord
än ordet käring
synonym till älskling?

Skillnaden är att älskling
förknippas med ungdom
och käring
med ålderdom.

En älskling kan vara man
det inte en käring kan
vilket visar hur ord kan segregera
och könsdiskriminera.

Men semantiken
har intet att göra med romantiken
så därför älskar jag min käring
trots att hon är femtio, min älskling.

Nu är min älskling
vorden en käring
men hon är ändå densamma
min rara lilla gumma.




Bunden vers (Rim) av Guy Karlsson
Läst 404 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-03-16 13:02



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
Fint och kärleksfullt! <3
2023-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Guy Karlsson
Guy Karlsson