Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tvistefrågan

Varje tvistefråga har
fyra möjliga svar
exempel kan tas från den gamla tvisten
huruvida barn- eller vuxendop gör en kristen.

Den ena har rätt,
den andra har rätt,
båda har rätt
eller ingen har rätt.

Det verkar självklart för de engagerades del,
att den ena har rätt
och den andra har fel
men det beror på att de ologiskt på frågan sett.

De glömde den logiska regeln:
"Den ena har rätt på sitt sätt sett,
den andra har rätt på sitt sätt sett,
båda har rätt på ologiskt sätt sett
men ingen har rätt på logiskt sätt sett."




Bunden vers (Rim) av Guy Karlsson
Läst 293 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-03-16 13:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Guy Karlsson
Guy Karlsson