Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur Fotavtryck, ekopoesi


Barfota

 

När Björn gick barfota i den varma sanden
utefter ålakusten kom han ihåg den gamle
fiskaren som sade att fisken höll på att slut
redan på 1960-talet.

Sommaren 1969 åkte Björn motorbåt i skärgården
med en kristendomslärare som undrade om han
var intresserad av miljövård. 

- Javisst!

I november samma år började han på länsstyrelsens
naturvårdsenhet. Överståthållaren och landshövdingen
Allan Nordenstam aktiverade länets hälsovårdsnämnder.
Reklambyrån skapade en kampanj: Vårstädning 70.
Helsidesannonser med Evert Taube och hans sångtext
Änglamark.

Hälsovårdsnämnderna engagerade lokala myndigheter
mullegrupper, skolor och ideella föreningar.
Städning anordnades i flera veckor.

Arbetsförmedlingen uppmanade arbetslösa akademiker
att plockade skräp och plastpåsar i dikesrenarna. 

När Björn i somras vandrade barfota på stranden
var inga ålnät utlagda och fiskbutiken stängd.




Fri vers (Prosapoesi) av Fredrik P. VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-03-22 11:30



Bookmark and Share


  aol
Så vemodsvackert sant skaldat om förstöringen av haven man känner en stor ledsamhet,
2018-03-24

  Palett
En vemodig tillbakablick på försämringen av vår miljö
2018-03-24

  Ida-Marianne
Ja, man känner sorg när man tänker på havens tillstånd och även nedskräpningen på land. Jag lägger märke till mer och mer tecken på att vår livsmiljö inte mår bra. Är bekymrad för hur humlor och getingar och alla våra pollinerare har det. Jag ser också en minskning av småfågelarterna. Till och med gråsparvarna minskar!

2018-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP