Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett - Sädesärlan



Syreners grenar greppar, skönhet skruvar
dess födselfingrar kring en sparvespäd
och tom men blombekransad kronan huvar
min skalles skepnad under plantans pläd.

Här hoar högt ur huvan rovets uvar,
här rädes vener greppsyreners säd
där gömd i fröets lunder duvan ruvar
i slutet bo på tronens släckteträd.

Men ovanför sin död den gamla gamen
syns cirkla djupt inunder duvans dun
som ruvat ljuvt på rädslors späda sparv.

Och ekon leker längs min gamlekamen
där solen smeker nya fjäderfjun
som aldrig blev min rädslas sädesarv.









Bunden vers (Sonett) av anathema VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-03-23 18:54



Bookmark and Share


  Inkognito93
Troligtvis bästa sonett jag läst på denna sidan efter ca 5 år. Blev berörd
2018-03-23

  Syrran77
Perfekt sonettvind och berörande diktat.
2018-03-23
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP