Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
alternativt PåskFisk 5


Jacka 16 : Rock med Jazz i

 

 

Rocken borde gärna fått ha

mer jazz i sig

numera, liksom

jazzen borde gärna fått ha

mer rock i sig

 

instämmer jag med

trummisen Modiggård om

hur det gamla godaste svänget

i påtaglig mån

bleknat bort

 

under denna själssålda,

kristallklara uppknäppthet

likt en stelfrusen eldkvarn

vari vi tycks måsta

sägas vilja

värmande vårvirvlar

 

men bara spelar

att vi redan spelar

viskande stormstäder

trots allt naturligt eko

också hos synth-etiskt material

 

så har en grå, seg, feg,

otrolsk deg

käkat upp de gyllene jackorna

emedan rytmfattigt fyrkantigt stenrullande

1-3-P:nörer kammat hem

mobilsända kycklingarna

till sitt skal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 247 gånger
Publicerad 2018-03-24 16:21



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Sådant snyggt uttryck syrran! : "lite jazz i rockärmen" passar nog en trummis gott :-)
2018-03-25

  TrollTörnTrappan VIP
Visst finns det, säkert massor, som Modiggård förmodar trots trenden...

Snygga exempel X, från två sångerskor vars åtminstone musik jag diggat - fastän det också börjar bli längesen nu.... Jazzigheten märks ju, men min reservation blir att dessa icke rör sig om rock, snarare soul-pop resp. pop-stomp, som redan ligger närmare jazzen (via motown).

F.ö. upptäcker jag sent om sider Perssons Pack, som säkert passar din smak bättre än mycket annan gubbrock?!
2018-03-25

  Syrran77
Som att ha lite jazz i rockärmen? Gillar värmande vårvirvlar!
2018-03-24

  Nanna X
Finns väl gott om rock med jazz i?

https://youtu.be/namFjcOgHSE

https://youtu.be/o8VZX4sHn-4

etc



2018-03-24
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP