Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döper henne till Fanny

Imorgon,
det är jag, sa hon
ska vi med mardrömmarnas jakttroféer,
bland annat stockad andning ur din halsgrop,
ur ditt snabbt nyvakna gap
försöka bygga en mast till ett skepp
Nej!
Det ska byggas en mast till ett skepp!

Sakta hissa vit flagg till toppen, sa hon
Locka fram pärlor! silver! guld!

Sen ska du snabbt hala ner och
vissla upp
Jolly Roger!

- Jag tänker visst, jo serru, kanske, högst troligt
men visst god natt och
optimism pratar konstigt




Fri vers av Thomas
Läst 274 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-28 22:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thomas