Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lust att vara till

Långt bortom alla doftlösa år
sorlens luftfickor bortklingande
det bottenfrusna tinar
till puls och närvaro
känslorna smälter
i ett färskt andetag
anar styrkan i det mycket svaga
plötslig lust att vara till




Fri vers (Fri form) av Stisse
Läst 807 gånger och applåderad av 64 personer
Publicerad 2018-03-30 18:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En härlig återkomst som heter ”duga”!
Välkomponerad text. Ger oss andra kraft som vi önskar vi hade!
2022-12-01

  Ninananonia VIP
Stärkandevacker! :)
2022-11-05

  Åse Tropp VIP
Fortsätt skrivandet, du berör med dina levande ord.
2021-02-01

  Connie
Hopp om framtiden och man ångrar ingenting i det förflutna.
2020-11-19

  DominiQueen
en nydändning efter att ha vandrat i "dödsskuggans dal", jag kan relatera till
underbart ljust och hoppfullt

2020-11-06

  Eaglemountains VIP
Fin beskrivning av framtidshopp som spirar ...
2020-10-31

  ~Leonardo~
Gillar, dikten andas positivt, och man blir glad.
Ger energi, och tål att läsas flera ggr!
2020-10-21

  Eva Langrath VIP
Fin livsbejakande text.
2020-04-14

    ej medlem längre
En spirande livslust bor i dina ord, styrkan som kan växa ur sårbarheten och ljuset som tränger fram genom mörkret.
2020-03-26

  LenaJohansson VIP
Fint diktat!
2020-02-10

  Gunnar Hilén VIP
Lyckan blinkar till för ett ögonblick. Guld !
2019-01-02

    ej medlem längre
Fint förmedlat i bild och ord.
2018-12-17

  Anya VIP
Vilken härlig text om lusten att leva...tänker jag.
Skönt att diktarjaget mår bättre.

2018-11-22

    Peter Söderqvist
En hyllning till våren.
Härligt uppiggande.
2018-04-29

    ej medlem längre
Anar hur livsandarna vaknar och livet åter får färg.
2018-04-23

  Janina Kaminska
En speciell känsla så fint beskrivet.
2018-04-18

  Maj-Lis VIP
Fina känslor...som blir påtagliga på våren
2018-04-18

  Marita Ohlquist VIP
Från mörker och kyla till ljus och värme!
Bra förmedlat.
2018-04-09

  Chawa VIP
Befrielsens vindar tänder livsgnistan åter… Behaglig och hoppfull känsla i orden.
2018-04-03

  Bo Himmelsbåge
Fin bild... där mannen står mitt i en rågåker och famnar soluppgången, trots svarta moln och den stora, kyliga staden framför...!

Fin vårkänsla i dikten, där det gamla tinar bort, till ett nytt färskt andetag
och det mycket svaga får lust att finnas till igen...
2018-04-02

  ResenärGenomLivet VIP
Skön känsla i orden...så där som när man känner livet i sig...fint diktat...
2018-04-02

  morgonstjärna VIP
fin känsla i denna
2018-03-30

  Rise Little One
Fint avslut som väcker livets mening!
2018-03-30

  AKT VIP
Vackert fångad vårkänsla!
2018-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Stisse
Stisse