Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En julförmaning i all välmening


Så svårt

Så svårt

Ska det vara så svårt att avstå makt och säga förlåt
Nu får ni lugna ner er och dra ett streck över det som hänt
Ni kan väl sitta ner och reda ut det som hänt i lugn och ro
som vuxna civiliserade människor
Nu får ni stoppa undan era missiler och vassa föremål
Inga hjälmar vid matbordet och så ger ni varann en riktig julekram
Sen sätter vi oss och smakar på ris a la maltan




Fri vers av Stisse
Läst 140 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2022-12-19 15:30



Bookmark and Share


  Anya VIP
Precis. Mänskligheten är svår att förstå. Förlåt om jag är krass....men det verkar som om vissa människor gillar konflikter i liten och stor omfattning.
2023-11-27

  Evelyn Falk Möller VIP
Vilken fin förmaning.
Och lika, om inte mer aktuell nu som då (2022).
Tack Stisse
2023-11-10

  Öknens Ros VIP
Ja, tänk om julen kunde bli lugnets och fridens högtid!
2022-12-20

  Öknens Ros VIP
Ja, tänk om julen kunde bli lugnets och fridens högtid!
2022-12-20

  Respons VIP
Viktigt budskap som jag kan känna igen från en av Lina Ekdals dikter.
2022-12-19

  sehnsucht
Åh om de kunde lyssna på detta! Bra skrivet.
2022-12-19

  Larz Gustafsson VIP
Jag firar inte jul.
Och om jag gjorde det skulle det inte bli med någon här.
2022-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Stisse
Stisse