Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnen andas

Minnen andas


Minnen andas
flydda dagar
kryper anonyma förbi
att orka leva vidare
i det oförutsedda
att bära en längtan som övervintrar
innan den onda vintern
i vårt hjärta kan töa bort
så det blir naken jord
planeten går till vila
ännu en lätt krusning i rymdhavet
i morgon återvänder ljuset än en gång




Fri vers (Fri form) av Stisse
Läst 494 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2020-10-29 18:24



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Mycket berörande och finstämd om sorgen som får ta sin tid. Hur man inte kan hindra minnen att "andas, krypa förbi". Hur det skapar en vinterkänsla i hjärtat men också hur ljuset sakta återvänder.
2023-11-18

  Kungskobran VIP
Fint ödesmättat.
2022-11-13

  Ninananonia VIP
Vackert hur minnen kan andas i ditt rymdhav...
2022-10-05

  soligajag_1 VIP
Vilken fantastisk poesi . Varm och berörande.
Du får ens hjärta att ticka iväg åt rätt håll. Gillar denna dikt!
2022-03-26

  Monica Lindgren
Ja, minnena andas. "Att orka leva vidare i det oförutsedda"... Fint uttrycker du det som vi säkert är många som känner!
2021-12-17

  Solstrale VIP
Stark djup berörande!
2021-11-10

  helenita VIP
I så få rader lyckas du skriva in så mycket!
2021-02-20

  Hannas
Få ord som säger mycket. Jag läser in både hopp och förtvivlan i dina rader. Vackert skrivet!
2021-01-26

    ej medlem längre
Storslaget och nära på samma gång vilar dina ord nära en längtan som ekar genom existensen när vi tvingas konfrontera vintern som genomsyrar allt.
2021-01-09

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text om sorgarbete!
2021-01-07

  morgonstjärna VIP
Den var fin
2020-11-25

  Kitty Jogenby
Alltså oj så vackert!

"att bära en längtan som övervintrar"

"innan den onda vintern
i vårt hjärta kan töa bort"

Det känns i hela kroppen att läsa dessa rader. Jag hittar nya favoritmeningar helatiden :) Tack!
2020-11-11

  Maud Louise
Vackert fångat om flydda dagar och ljusets återkomst
2020-11-03

  Anya VIP
Men så vackert. Mycket tilltalande.
2020-10-31

  stormengudrun VIP
Trots kyla och vinter anas en vår...fint skrivet och beskrivet:-)
2020-10-30

  angela Täubert fd Jansson VIP
Och när ljuset återvänder lever vi upp igen. Ljus äe hopp.
2020-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Stisse
Stisse