Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skatan

Pica pica

Med din långa
grönskimrande
stjärt och svartvita
fjäderskrud är du
vanlig men ändå
särpräglad. Hanen
och honan är
identiskt lika. Du
livnär dig på bär,
insekter och maskar
men även ägg och
fågelungar. Du har
ett hest skrattande
läte och bygger ditt
spretiga bo tidigt
på vintern. På vår-
vintern deltar du
i parningslekar som
samlar många likar.
Historiskt är du
mytomspunnen i
både negativ och
positiv bemärkelse.
”Äter man skatkött
får man klara ögon.”




Fri vers (Prosapoesi) av Nils-Ivar Lindström
Läst 187 gånger
Publicerad 2018-04-08 12:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström