Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om

Om jag stryker dina kläder
och putsar dina skor
eller bäddar din säng
Vill du tycka om mig då?

Om jag tar dig till krogen
och bjuder upp till dans
eller följer dig till operan
Vill du hålla av mig då?

Om jag förlorar jobbet
och blir arbetslös
eller drabbas av sjukdom
Vill du älska mig ändå?

Om jag städar hela huset
och tankar din bil
eller lagar din cykel
Vill du bli min vän då?

Om jag bjuder på frukost
och lagar enkel lunch
eller köper färdigrätter
Vill du vara med mig då?

Om jag rensar rabatten
och klipper ditt gräs
eller glömmer att vattna
Vill du tycka om mig ändå?

Om jag för dig till altaret
och säger ja till dig
eller bara finns där
Vill du älska med mig då?

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 432 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-04-25 09:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En fin men på många sätt sorglig text. För, som flera andra redan skrivit, kärleken kräver inga motprestationer.
2018-04-26

    ej medlem längre
Verklig kärlek borde inte behöva betalas med motprestationer, den kräver inte men ger allt.
Fin, tänkvärd text!
2018-04-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärda frågeställningar i din dikt. Är det kärlek, så krävs väl inte så många prestationer. Det är känslan, som är viktigast.
2018-04-25

    Dan Myrbeck
Ja, man kan ju fråga sig om kärleken bygger på prestation eller om den finns oavsett prestation eller ej...
2018-04-25

  Anya VIP
Viktiga frågeställningar. Finns kärleken så finns nog JA!
2018-04-25

  Lars Hedlin
Mycket bra framställt!
2018-04-25

    Sefarge VIP
Snygg!?
Snäll?
Och med gott
Om pengar?
Okej då!
2018-04-25

  Marita Ohlquist VIP
Hoppad diktarjaget får ett kärleksfullt svar!
2018-04-25

    ej medlem längre
Om jag bara vågade tycka om mig själv skulle jag inte behöva ställa dessa frågor till dig....
Tankeväckande ord.
2018-04-25

  överlevaren VIP
Ja det är frågan, hur blir det då...
2018-04-25

  Feliaxel VIP
Många frågor men behöver bara ett svar om det är äkta känslor
2018-04-25

  Larz Gustafsson VIP
"When I get older
losing my hair
many years from now..."
2018-04-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO