Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Henne pratar de över huvudet på, hon som inget fattar ändå

 

Hon har inte

samma värde som DU, 

nej inte alls

sådant märks

inte på henne

men på DITT sätt

att vara

och dina ord

om henne och DE DÄR... 

 

 

och tystnaden

som alltid följer

då hon kommer på tal, 

den obekväma, 

skruvande på sig, 

VILL EJ TA I-tystnaden

lite äcklad min 

och dessa bortvända blickar, 

undanflykternas lögner

och din alcogel i fickan

 

(kan man ana lite rädsla

grundat på okunskap, 

eller är det bara ren dumhet?) 

 

 

För hon räknas inte

inte alls såsom alla andra

även om hon finns där

varm och mjuk

till kropp och själ

men hon räknas inte

för hon tillhör DEM..  

 

  

Ty hon är annorlunda

inte som du, inte som jag

inte "normal" eller duglig

aldrig åtråvärd eller önskad

vald eller tillfrågad, nej aldrig någonsin

bara en andra klassens människa

för många nästan osynlig

avskyvärd, knäpp, bortgömd

i ett desperat försök

att förnekas, förskjutas

och av världen bli helt bortglömd

kanske för att det anses

vara enklast så

 

 

MEN för mig

är hon faktiskt underbar

så söt och fin, snäll och alltid lojal

och tänk så härligt smittande glad

då hon skrattar och sjunger

att det är Dig, just Dig

hon älskar... 

 




Fri vers (Fri form) av Alysse VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-04-22 01:28



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Oerhört stark och mångfacetterad med inslag av allahanda känslor som berör på ett djupare plan!
2018-04-25

    Peter Söderqvist
Du fångar olika aspekter av kärleken i dina texter. De två perspektiv som möts här är varandras motsatser. Du beskriver dem så väl.
2018-04-22

    ej medlem längre
Underbar dikt om att kunna se annans likvärdighet trots olikheter som andra ser som udda.
Humanism, empati och glädje är ord jag finner i denna din text som är sorgfyllt skaldad om någon som Är, men inte som Vi tycker hon ska vara

Våga vara dig själv åt alla

Tack för berörande ord
2018-04-22

  Carola Viola Hedelius VIP
Äcklig sann! Berör och man blir arg.... bra beskrivet
2018-04-22

  Carola Viola Hedelius VIP

2018-04-22

  M:tin
Berör!!!!!!!
2018-04-22

  Nils-Robert
Så bra beskrivet om hur vissa blir förnedrade, stigmatiserade och dissade av omgivningen och nära. Och hur klart du kan se en medmänniska bakom och klä det i kärleksfulla ord. Blommor till dig.
2018-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Alysse
Alysse VIP