Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidstankes emulsion vid bilkön


Mumse mull
Som stoppade
In din hela 4'årings hand

I hennes mule och försiktigt
Kom åt nafsade och mumsade

På maskros bladen
Du bjöd ur din hand

Mumse mull fastän
Hon hette Majros

Och du drack hennes
uppkokta Mjölk utrörd
i choklad till frukosten

Och vid kvällningen sötad med
nyplockade smultron

Fastän nu 40-år har gått
Och du sitter fast i bilkön
Vid Huvudsta och tänker

När du ska åka dit upp
till Släktstugan vid Dalarna

Köpa getost, klappa
Snälla rundkulliga
Fäbokossor

Bland turister och
Semester hemvändare

Som om inget
förändrats


Bara du och Mumse Mull
Med sina milda stora blida
Ögon

Och Midsommarstångs
halvtorkande björkblad

Som stilla singlar sig ner
I eftermiddags brisen

Bland knäppande
Timmer stugor
i värmen

Då kan det kännas skönt
Att äntligen vara hemma i
sin egen längtan en stund.

Bredvid det stora vårdträdets
Grönskande trädkrona.

Som din mors morfars far
Ersons Per en gång planterat




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-04-22 10:09



Bookmark and Share


  Bossepoet från Österbotten
Lyckan dansar
sorgset men glad
över ängarna
som alla minnen
--gav.
2018-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP