Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Upphöjd

 

Jag har gått in i en omloppsbana
och svävar fritt i rummet

Ser min kropp ligga och vrida
sig på jakt efter nattens goda
sötma

En känsla av uppsluppenhet
tränger sig på och jag börjar
se ett mönster

Vilka hemligheter ruvar han på?
Har han hittat vägen genom
dimbältet och närmat sig
stenen som filosoferna samlas
kring?

Jag återvänder varsamt till
sängen och lägger mig bredvid
mannen

När jag vaknar känner jag mig
renad och beredd att möta dagen
som tveksamt vacklar in i lägenheten




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 312 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-04-24 09:00

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Fin!
2018-04-26

  Viksten
Ibland vet jag inte var jag hamnar
när jag börjar skriva
Kan bli en skakig resa
2018-04-24

    Elisabeth Nilsson VIP
En dikt att fundera över. Många tolkningar finns. Kul att skriver impulspoesi. Det gör jag också ibland. Och undrar vad jag menat.
2018-04-24

  Viksten
Ja, vad menar jag egentligen

2018-04-24

  Viksten
Ja, det kan stämma
Ibland vet jag inte riktigt själv vad syftet
är
Impulspoesi
2018-04-24

  Janina Kaminska
Du skapar bilder som leker med vår fantasi.
2018-04-24

  Poeten Salvador VIP
Ut ur kroppen tål att analyseras
2018-04-24

  Viksten
Jag får ofta mina idéer under
sömnlösa nätter
Det utlöser mitt skrivandr
2018-04-24

  DavidM VIP
Effektivt skriftat, genererar bilder.
2018-04-24

  Viksten
Intressant tolkning
Varje läsare har sin egen bild
2018-04-24

  Kungskobran VIP
Kanske var det Aristoteles eller rent av John Blund som låg i sängen
2018-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten