Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skulder

Skyll på stjärnorna
då kärleken sviker din själ
när ondskan står där och lurar
bakom ridån i förlovat land

Skyll på skymningen
då ljuset har lagt sig att dö
när din skugga har orsakat
smärtan i dödssyndens rike

Skyll på gryningen
då rika kring livets skeenden
faller handlöst ut över stupet
till förtappade själars salong

Skyll på eldens lågor
då längtan till kärlek svalnat
och den verkliga längtan
lagt sig att dö på gröna ängar

Skyll på månens gåtfullhet
då stunden av allvar
grenslat längtande blickar
av kärlek till skönhet och ro

Skyll på tidens visare
då dagarna går utan innehåll
när meningslösheten segrar
över ädelt och moget förstånd

Skyll på dig själv
då inget blir som du vill
när lyktan har slocknat
och bildat kolnade rester

Skyll på ödets lagar
när livsgnistan slocknar
och bitterhetens oändlighet
hittat dödsskuggans rike

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 384 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-08-31 18:56



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Få som man
gör, den tonen i
texten är ju det
som man hör!
2018-09-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Få det som
gör den tonen
i texten man hör!
2018-09-03

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som manar till eftertanke!
2018-09-02

  Lars Hedlin
JA man får tänka till om och om igen! En mycket bra text!
2018-09-02

    ej medlem längre
Upprepningarnas kraft, mycket skickligt diktat!
2018-09-01

  M.Eta
Text som ger eftertanke, bra!
2018-09-01

  Palett
Stark text som föder många tankar !!
2018-09-01

  Maria Sundelin VIP
Det är alltid lättare att vara efterklok
2018-08-31

    ej medlem längre
Gillar detta ! Går rakt in ! Tack!
2018-08-31

    Max Poisé
Gillar detta skarpt!
Dramatiken finns i varje rad!
Bravo!
2018-08-31

  Niliboy
Du beder väl för dem! Mvh
2018-08-31
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO