Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgon

Ser regntunga skyar
en vind blåser svag
ett knaster under skon
en natt blir till dag

Det faller små droppar
regn vid promenaden
två harar på fältet
vaknar gör staden

En kvinna hon hastar
språngmarsch till bussen
fåglarna de leker
tafatt i vattenpussen

Kastanjeträdet blommar
vackert där i parken
en flaska ligger slängd
och skräpar där på marken

Fabriksvisslan låter
och börjar arbetsdagen
en inbrottstjyv i affären
långt utanför lagen

I huset nere vid torget
står nyhetsradion på
en dam väntar stillsamt
på att himlen ska bli blå

Där under gröna skylten
det väntas i kön
en flaska Rosita
för det som kallas lön

Hem i morgondiset
går de som jobbat natt
på någons veranda
spinner skönt en katt

Solen tittar blygsamt fram
på morgonens estrad
sakta vaknar sömn till liv
och fäller sina blad

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 342 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-09-04 07:21



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
vackert formulerat!
2018-09-10

  Maria Sundelin VIP
En vardagsmorgon vi alla upplever på olika sätt
2018-09-04

  Kjell Åhsberg
Ja så kan starten på dagen se ut.
2018-09-04

  M.Eta
Fin morgon att vakna upp till.
2018-09-04

  Feliaxel VIP
Fint beskrivet om morgonen
2018-09-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO