Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam, gammal och sjuk i negativismens mörker

 

Jag sitter i ett mörker
i min ensamhet och trycker
Försöker hitta nåt som styrker
till att klara av förtrycket

Alla dörrar stängs
ökad ålder och alltfler sjukdomar gör att jag undanträngs
Valet blir att sova i en slum
eller chansa på en livsglädje i oärlighetens dröm

Kanske bättre att dö som kriminell
än fortare som snäll
Valen är få
när åldern tickar på

Där sitter man och tänker
kommer ihåg när guldet blänkte
Man var ung och stark
ärligare än en monark

Men sakta smög den sig på
negativismens spöke var stark som få
Många var de som lurade en
sen snackade de skit och skrattade åt en

Guldskeden man inte föddes med
tillverkade man åt andra som sen inte var ens vän
Nu kommer nya förståsigpåare och skriker i superlativ
tänk positivt var inte så jävla negativ

Jag tänker ditt jävla fån
ska jag göra ett värdetransportrån
Hur fan ska jag kunna vara positiv
när det är ni som gjort mig negativ

Jag en före detta perfektionistens mästare
alla gårdagens problem bemästrade
Nu är jag för fan sextio
med en kropp som värker för nittio

Vem fan vill ha mig
skicka den arbetsgivaren till mig
Och plötsligt ser jag ljuset
är det liemannen eller Gud som vinkar bakom lyset

 

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-04-25 20:18



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Ärligt såsom uttalat av en Shakespeare-karaktär.
2018-04-26

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2018-04-26

    ej medlem längre
Som om det inte skulle vara nog att vara drabbad av flera sjukdomar. Att som så många vägras hjälp, både ekonomisk och annan, gör livet omöjligt för många.
2018-04-25
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP