Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kväll

Ser vacker solnedgång
vid buskarna en katt
vinden den har mojnat
skymning går mot natt

Fabriksvisslan tystnar
en arbetsdag är över
ett ölglas på pubben
nog många behöver

På bänken där i parken
där ligger någon full
en flaska är kastad
men ej för kärleks skull

Månen tittar gärna fram
vid skymningens baldakin
de älskande de delar på
en flaska hemgjort vin

På gatan går en kvinna
hon stannar till en stund
en nattlig promenad
med hemmets söta hund

Någon går med trötta steg
som snart ska jobba natt
vid korvkiosken i hörnan
hörs många glada skratt

I huset nere vid torget
står teveapparaten på
en film ganska meningslös
men enkel att förstå

I köket stiger dofterna
från någon god gratäng
natten når sin stilla ro
en ton blir till refräng

Stjärnorna de tindrar
högt på himlens bro
mörkret blir totalt
en nattsömn går till ro

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 340 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-09-03 08:58



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En fin text som GILLAS
2018-09-10

  M.Eta
Fina rader om kvällen innan sömnen slår till.
2018-09-04

  Sommarina VIP
Fint. Livet alldaglig lycka
2018-09-03

    Dan Myrbeck
Bra skildrade glimtar.
2018-09-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ord i bild
om tillvaro
mild och nog
lite vild men
väl skriftat
om liv som
skiftat...
2018-09-03

  Marita Ohlquist VIP
Varje strof är som en pusselbit som tillsammans bildar livets tavla!
2018-09-03

  HenrysDotter
Bildskapande promenad! Fint!
2018-09-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO