Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Galning

Det går en galning lös
på gatorna i staden
där hösten har fällt
de gulfärgade bladen

Kråkorna de kraxar
vid bänken i parken
någon ligger ensam
så livlös på marken

Det går en galning lös
en rymling från hospitalet
ett politiskt felsteg
blev det olyckliga valet

En vårdare i rock
slås medvetslöst ner
en familjefar är borta
han andas inte mer

Det går en galning lös
med vapen i sin hand
han slängde det i vattnet
vid någon enslig strand

Någon sköts med vapnet
kanske utan att lida
det meningslösa våldet
har fått en dålig sida

Det går en galning lös
vid broarna på söder
fåglarna beger sig av
och himmelen blöder

Ett attentat i gryningen
en saga som blev sann
husen där på gatan
så plötsligt de försvann

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 519 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-04-18 06:34



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, som världen har blivit...hugaligen...
2019-04-20

  Blomma-Stjärna VIP
bra skriftat - - -

- tyvärr är det många som är skjutgalna!
2019-04-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja det händer
och sker mycket
farligt även för
dem som tar
det varligt
var finns nu
förnuft och sans
någonstans...
2019-04-18

  Maria Sundelin VIP
Tyvärr sanning
2019-04-18

  Lars Hedlin
Stark och aktuell i all sin insikt!
2019-04-18

  Feliaxel VIP
Dagens sanning,det går många galningar lösa
2019-04-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO